Adverteren werkt!

column

Logopedie en letters…

Logopedie en letters…

01-03-2021

Ja, ook voor problemen met leren lezen kun je bij een logopedist terecht. Nu hoor ik u denken…”maar een logopedist is toch voor problemen in spraak of taal?” Dat klopt en een logopedist kan nog veel meer.

Wij zijn communicatiespecialisten en schriftelijke communicatie hoort daar ook bij. Het leren lezen dus ook. De meeste scholen beginnen in groep 2 al met het aanbieden van letters. Gelukkig wel op een speelse manier, want kleuters leren het meest spelenderwijs. Toch moeten kinderen wel al een paar letters kennen als ze naar groep 3 gaan. De meeste kinderen hebben daar geen problemen mee, maar voor sommigen gaat dat niet zo makkelijk. We leven in een hele geletterde maatschappij. Kijk maar eens om je heen, dan zie je altijd wel ergens letters. Het is dan wel bijzonder als een kind 5 á 6 jaar is en nog helemaal geen letters herkent. Zo’n kind heeft daar wat meer hulp bij nodig. Bij logopedie gaan we ook op een speelse manier met letters oefenen, maar wel individueel. Zo kunnen we het kind helpen om zonder achterstand aan groep 3 te beginnen. Wij helpen ook kinderen uit groep 3 die het lezen moeilijker leren dan hun klasgenootjes. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Vijfmorgenstraat 18 Zutphen | 06-16818979 www.logopediepraktijkrondomtaal.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).