Adverteren werkt!

column

Verlangen naar heelheid

Verlangen naar heelheid

01-03-2021

Dat ken je wel. Maar hoe doe je dat? In het hier en nu aanwezig zijn, wat is dat eigenlijk?

Het is als stilstaan bij jezelf. Even pas op de plaats maken, en luisteren naar binnen, aandacht geven aan wat daar is, je zelf aan het woord laten.

Niet alleen het woord, maar vooral het gevoel, de emotie de lichaamsensatie toelaten, en erbij stil staan, erbij blijven, niet weggaan.

Dan merk je dat dingen veranderen, zachter worden; pijn lost op. Wat gebeurt daar? Het gaat om lichamelijk gevoelde betekenis. De interactie tussen lichaam en situatie. De ervaring van binnenuit. Je lichaam is het middelpunt van de ervaring, niet het denken.

Het werkt ook als er iets is... “ontvang al die emoties gastvrij” (Rumi, De Herberg); “zwem met je demonen” ; “ga er naar toe”
- op het raakvlak van therapie en innerlijke groei/rijpheid.

Natuurlijk is er ook weerstand tegen naar binnen gaan, iets in ons wil het niet, gaat de intimiteit uit de weg, is tegen het beluisteren van je binnenwereld, je zelf.

En ja, vaak is het moeilijk om naar binnen te gaan en te luisteren, het is gevoelig, rauw...

Daar ligt ook oude pijn, je draak die de schat bewaakt.

Praktijk voor Lichaamsgerichte psychotherapie & relatietherapie Harberthof 2 Winterswijk-Meddo 06-51419097 info@praktijkvinke.nl www.praktijkvinke.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).