Adverteren werkt!

column

Fonologische frustraties

Fonologische frustraties

01-06-2021

“ik ki ke kie” zeg ik met een lach Mama kijkt verbaasd naar mij Alsof ik iets verkeerds gedaan heb Maar ze hoort toch wat ik zei? Ik weet wat ik wil en hoor het me zeggen Maar ergens gaat er iets verkeerd Ze horen hele andere woorden Dan hoe ik het van ze heb geleerd Zeggen wat ik wil kan ik niet Vertellen wat ik voel evenmin Ze verstaan me niet, begrijpen niet Opnieuw herhalen heeft geen zin Ik loop weg, voel me onbegrepen Mama vindt mij boos en agressief Maar alles wat ik zeggen wilde: ‘Ik vind je lief’ Gedicht van Melanie Dolmans

Dit gedicht raakt mij in mijn hart. Ik herken dit bij veel kinderen die in behandeling komen, omdat ze slecht verstaanbaar zijn. En dan weet ik meteen weer waarom ik mijn vak met zoveel liefde en toewijding uitvoer. Het is voor onze kinderen zo belangrijk om begrepen te worden en lang afwachten is voor niemand prettig. Voor het kind niet, maar ook niet voor de ouders.

Dus herken je jouw kind in dit gedicht? Wacht dan niet af, maar kom naar de logopedist.
 

Vijfmorgenstraat 18 Zutphen | 06-16818979 | www.logopediepraktijkrondomtaal.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).