BOREK TOTALE LEEGVERKOOP

column

Waarheid vinden

Waarheid vinden

01-03-2022

Waarheid, feiten, en realiteit. We willen bij de feiten blijven, en we denken dat we dat ook doen. Maar we geven feiten betekenis - onbedoeld. We maken er ons eigen verhaal van.

Je ziet iemand in de stad. Je zwaait. Die zwaait niet terug.

Dat kan van alles betekenen: ziet zij mij niet? Wil ze me niet zien? Wil ze niet zwaaien? Wil ze afstand? Is ze kwaad op mij? Gisteren hadden we toch een leuk gesprek? Of zie ik dat verkeerd? Zo kan er
- als iemand niet naar je zwaait
- onzekerheid opkomen. En wat eerst een fijn gesprek was, wordt minder leuk. Feiten in ons samen-leven zijn dus niet eenduidig. Je interpreteert, je geeft ‘betekenis’ aan wat je ziet.

En die betekenis is persoonlijk: jij bent geneigd dit te zien, een ander ziet iets anders. Hoe je iets ziet, wordt ingekleurd door jouw achtergrond, jouw eerdere ervaringen.

Dat heeft ook een mooie kant: als je bij die ervaringen stilstaat, dan kom je op een spoor. Je ziet hoe pijnlijke ervaringen van vroeger je dagelijks leven beïnvloeden.

En als je bij die oude pijnlijke ervaringen blijft, dan worden ze minder scherp, draaglijker, zacht zelfs.

Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie & coaching Harberthof 2 Winterswijk-Meddo 06-51419097 info@praktijkvinke.nl www.praktijkvinke.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


BOREK TOTALE LEEGVERKOOP