Opvallen? Adverteer in Bruist

column

Doen wat goed voelt

Doen wat goed voelt

01-09-2022

In een wereld waarin we aan elkaars verwachtingen moeten voldoen, is het lastig om te blijven volgen wat goed voelt voor jezelf.

Volg GewoonLise tevens op Instagram/Facebook en YouTube!

Sinds november 2019 geef ik yoga bij PiekStudio in Zutphen. De meeste yogalessen sluiten af met shavasana, oftewel de lijkhouding, liggend op de rug. De armen liggen dan wijd, ter hoogte van de heupen. De voeten op heupbreedte, de tenen vallend naar buiten. De schouderbladen iets naar elkaar toe, handen met de handpalmen op. Het hoofd in het verlengde van de wervelkolom. De shavasana staat voor overgave, dood en wedergeboorte, voor rust en ontspanning. Maar soms, kan deze houding minder relaxt voelen dan de bedoeling is…. onveilig voelen of simpelweg gewoon niet hetgeen je nodig hebt.

Steeds vaker wil ik mensen uitnodigen om tijdens de yoga vooral NIET te doen wat ik van ze vraag: om vooral hun eigen wijze te volgen, te luisteren naar wat hun lijf nodig heeft in plaats van wat ik denk dat zij nodig hebben. Als ik dan opmerk dat iedereen de eindontspanning op zijn eigen manier durft in te nemen, ben ik dus extra dankbaar en blij! Want het is een kunst om de houding te kiezen die goed voelt voor dat moment. Te voelen wat jij nodig hebt.

Zullen we wat vaker luisteren naar die innerlijke stem? Naar die fluisteringen? Minder doen wat anderen goed vinden of voor jou bedenken? Dát is vrijheid vinden in beweging, dát is buiten de boekjes luisteren naar je lijf.

Dát is, wat voor mij yoga is: eenheid creëren in lichaam en geest. Jou weer verbinden met jezelf, trouwen met je kern. Zodat je voluit jouw waarheid durft te leven en gaat staan voor wie je bent.

Ga meer doen wat goed voelt en je zult zien dat leven een moeiteloos iets kan zijn!

Lise Robberegt werkt sinds 2015 als therapeut en heeft in haar vak een eigen zienswijze ontwikkeld. Met logopedie als basis richt ze zich op de rol van stem- en ademcoach en behandelt vanuit haar praktijk GewoonLise mensen van alle leeftijden die last hebben van stem-, spraak, adem- en/of keelklachten. Ze kijkt daarbij verder dan alleen de technische aspecten van het stemgebruik.

Rozengracht 22, Zutphen | 06-15000880 gewoonlise@outlook.com | www.gewoonlise.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).