Opvallen? Adverteer in Bruist

column

Rust in het hoofd

Rust in het hoofd

01-10-2022

Het denken beheerst ons leven. Bewust of onbewust ben je een groot deel van je leven met je gedachten bezig.

Heb je interesse? Neem gerust contact met me op via mail of telefoon.

Voor veel deelnemers is één van de meest bevrijdende inzichten gedurende een mindfulnesstraining het inzicht dat gedachten ‘maar gedachten zijn’. Daarmee maak je onderscheid tussen de gedachten en de werkelijkheid. Je gedachten zijn (vaak) geen feiten.

Toch zijn het juist de gedachten die je zo gemakkelijk mee kunnen slepen, je doen geloven dat het werkelijkheid is, waardoor je ernaar gaat voelen en handelen. Gedachten over wat je nog moet doen, gedachten over wat voorbij is en waar je niet tevreden over bent. Negatieve gedachten, over jezelf, over een situatie. Deze gedachten veroorzaken veel stress en kunnen de macht over je hebben.

Dan is het helpend om deze gedachten te herkennen en je tijdig te realiseren dat het ‘maar’ gedachten zijn en niet de realiteit. Op deze manier word je er minder door meegesleept en kun je de gedachten laten voor wat ze zijn: gedachten.

Leef je veel in je hoofd? Heb je last van negatieve gedachten of laat je je gemakkelijk meeslepen door gedachten? Een mindfulnesstraining kan je helpen andere keuzes te maken in het omgaan met deze gedachten. Dat brengt vrijheid en rust!

In 2017 ben ik gestart met de MindfulnessPraktijk Zutphen. Sinds 2009 geef ik mindfulnesstrainingen, zowel in groepsverband als individueel.

Mijn werkervaring ligt in de Jeugdhulpverlening en in de GGZ en heeft altijd in het teken gestaan van werken met gezinnen en families. De combinatie van relaties en mindfulness vind je ook terug in mijn praktijk. Op beide gebieden ben ik gekwalificeerd en ervaren. Ik ben oprecht geïnteresseerd, enthousiast, betrokken en ook nuchter en praktisch.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

www.mindfulnesspraktijk-zutphen.nl

Voor meer informatie kun je bellen of mailen . 06-19354689 | info@mindfulnesspraktijk-zutphen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

VolZijn of VolDoen…
VolZijn of VolDoen…
Zutphen Bruist

Gedachtenspinsels
Gedachtenspinsels
Zutphen Bruist

Hoe word je rijk?
Hoe word je rijk?
Zutphen Bruist

Droom- counseling
Droom- counseling
Zutphen Bruist

Slaap je gezond!
Slaap je gezond!
Zutphen Bruist

Gedachtenspinsels
Gedachtenspinsels
Zutphen Bruist

Gedachtenspinsels
Gedachtenspinsels
Zutphen Bruist

Doen wat goed voelt
Doen wat goed voelt
Zutphen BruistBewustwording
Bewustwording
Zutphen Bruist


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).