bruisende zaken

Geniet van de feestdagen

Geniet van de feestdagen

01-12-2018

December is een geweldige periode om te genieten van je familie en vrienden. Overschaduw de feestdagen niet met perfectionisme en torenhoge verwachtingen. Verwacht dus geen sneeuw... Sneeuw krijgen we bijna nooit en gezelligheid laat zich niet dwingen. Bruist geeft tips voor minder decemberstress. Zo kun jij er gewoon ontspannen van genieten en rol je zonder kleerscheuren het nieuwe jaar in!

Bruist wenst alle lezers fijne feestdagen

Soms lijkt het alsof kerst draait om de boom, de kaarten, de cadeaus en het kerstdiner. Maar in werkelijkheid zijn al die dingen slechts aankleding. Je kunt kerst vieren zonder boom en met tl-verlichting. Je kunt kerst vieren zonder kerststol of rollade. Je kunt zelfs kerst vieren zonder cadeaus. Er valt alleen weinig te vieren zonder mensen om je heen. Het zijn de mensen die de kerstdagen de moeite waard maken. We vieren kerst vaak met de mensen van wie we het meest houden. Dus richt daar je aandacht op. Zorg dat je geniet van het gezelschap en doe je best om je gezelschap fijne dagen te bezorgen.

Het is traditie om met kerst veel te eten en drinken.

Maar dat wil niet zeggen dat je aan die traditie mee moet doen. Heb je ’s avonds een volledig kerstdiner voor de boeg? Eet dan licht gedurende de dag. Lunch bijvoorbeeld met wat fruit of gegrilde groente. Laat de extra chocolaatjes en andere lekkernijen een beetje links liggen. Die extra snacks zijn de reden dat mensen tijdens de feestdagen aankomen. Niet het kerstdiner

Begin niet te vroeg met het drinken van alcohol. Bijvoorbeeld pas als je aan tafel gaat voor het diner. Door bewust om te gaan met eten en drank voorkom je dat je overdreven vol komt te zitten. Zo voel je je ook de volgende dag lekker fit en hoef je in januari niet te dringen om een plekje in de sportschool.

Ga de dag tegemoet zonder verwachtingen.

Ja, je doet je best om het leuk en gezellig te hebben, maar ga er niet per se vanuit dat dat ook lukt. Je diner kan mislukken, de sfeer kan matig zijn, de boom kan omvallen dankzij je drukke nichtje. Wie weet wat er allemaal gebeurt. Het punt is dit: het hoeft niet perfect te zijn

Onze tip: Houd het simpel en vergeet niet om ervan te genieten.

Op die manier maak je de feestdagen net zo magisch als het lijkt in de films. Zelfs zonder sneeuw...

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Zutphen Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).