Column

Vitaliteit...

Vitaliteit...

01-04-2019

Vitaliteit is afgeleid van ‘vitae’ (Latijns), dat ‘leven’ betekent. Vitaliteit gaat over het stromen van je levensenergie en levenskracht. Je voelt je sterk en fit, bent onvermoeibaar, hebt veel mentale veerkracht en doorzettingsvermogen. Daarbij spelen ook de behoefte aan zingeving en je sociaal-emotioneel prettig voelen een grote rol.

Meer dan je lichamelijk en geestelijk gezond voelen.

Vier basisbehoeften van de mens

Als je je vitaal voelt dan is er een goede balans tussen je lichaam, geest, omgeving (sociaal-emotioneel) en zingeving (spiritualiteit). Deze vier dimensies worden ook wel lichaam, hoofd, hart en ziel genoemd. Ze staan voor de vier basisbehoeften van de mens: leven (fysiek), leren (groei en ontwikkeling), liefhebben (relaties) en iets nalaten (bijdragen, ertoe doen). Als we deze behoeften vervullen komen we in balans en kunnen we onze talenten ontplooien en benutten.

Vitaler met Kundalini Yoga

Kundalini Yoga werkt op alle vier dimensies. Je hoeft niet lenig te zijn voor deze eenvoudige en speelse yogavorm. De eeuwenoude oefeningen werken direct op je klieren en zenuwstelsel, voeren je afvalstoffen sneller af, rekken je spieren en geven diepe ontspanning. Yoga, meditatie, ademhalingstechnieken en mantra’s chanten (zingen) tijdens de les brengen je ook dichter bij je gevoel, intuïtie en bewustzijn en helpen je te focussen op het positieve. Op die manier vind je rust, ontspanning, meer balans en ervaar je meer vitaliteit in lichaam, hoofd, hart en ziel!

Wil je ervaren wat Kundalini Yoga voor joú kan betekenen? Neem dan contact op voor een proefles. Op zoek naar een ruime sfeervolle studio? Wij hebben nog enkele dagdelen vrij!

KORTINGSACTIE 1 proefles € 5,- en 5 proeflessen voor € 45,-!

Parawijsvogel | Studio: “Le Rideau”, Oude Wand 39f, Zutphen | helma@parawijsvogel.nl | www.parawijsvogel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Zutphen Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).