column

Het verhaal van de twee monnikken

Het verhaal van de twee monnikken

01-11-2022

Twee monniken komen bij een beekje waar een geishameisje probeert over te steken zonder haar zijden kimono nat te maken. De oudste monnik neemt de jonge vrouw in zijn armen, draagt haar over de stroom en zet haar aan de overkant op de oever neer. Ze wisselen een paar vriendelijke woorden uit.

Heb je interesse? Bel of mail voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

De twee monniken vervolgen hun weg. Enige tijd later barst de jongste monnik los : “Wat dacht je dat je aan het doen was met die vrouw daarnet ? Je weet best dat het voor een monnik absoluut verboden is om een vrouw in zijn armen te dragen!” De oudste monnik is verrast. Dan zegt hij : “Draag jij de vrouw nog steeds bij je? Ik heb haar bij de rivier al neergezet.” (uit Zentherapie van David Brazier) Heb je moeite om los te laten wat geweest is? Ervaar je stress door de zorgen die je hebt over wat gaat komen? Een mindfulnesstraining helpt je om los te laten en je aandacht te richten op het huidige moment. Daardoor ontstaat er meer rust en ontspanning...

In 2017 ben ik gestart met de MindfulnessPraktijk Zutphen. Sinds 2009 geef ik mindfulnesstrainingen, zowel in groepsverband als individueel.

Mijn werkervaring ligt in de Jeugdhulpverlening en in de GGZ en heeft altijd in het teken gestaan van werken met gezinnen en families. De combinatie van relaties en mindfulness vind je ook terug in mijn praktijk. Op beide gebieden ben ik gekwalificeerd en ervaren. Ik ben oprecht geïnteresseerd, enthousiast, betrokken en ook nuchter en praktisch.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

www.mindfulnesspraktijk-zutphen.nl

06-19354689 | info@mindfulnesspraktijk-zutphen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).