column

VolZijn of VolDoen…

VolZijn of VolDoen…

01-11-2022

Het startschot van ons leven ís vrij en onbevangen ademen. Maar helaas wordt dit met de jaren vervormd en wordt leven meer streven: moeten we moeite doen, laten zien dat we ertoe doen en vooral ‘mee doen’ met de rest. Afhankelijk van de veilige basis waarin dit gebeurt, raken we verwijderd van onze basis als mens….. we vergeten te ademen en gaan ‘overleven’.

Volg GewoonLise tevens op Instagram/Facebook en YouTube!

De afgelopen drie jaar is er best wat veranderd: ik ging van praktijk voor logopedie en (stem)coaching naar studio voor adem-, stem- en lichaamswerk.

Behalve de naam, werd ook mijn aanpak steeds lichamelijker, meer gericht op lichaam én geest. En de afgelopen drie jaar is mijn visie steeds MIJ en holistischer geworden.

In de sessies die ik gaf besefte ik hoe belangrijk het is in verbinding met ons lijf en onze kern te leven. Dat als onze intuïtie en instincten worden overschaduwd door overtuigingen en overlevingspatronen, we vervreemd raken van waar het menselijk leven ooit begon: vrij ademen.

En dus, bleek mijn werk als ‘stem’ coach eigenlijk te gaan over identiteitsontwikkeling, lichaamsbewustzijn en stresscoping. Op deze manier vervolg ik mijn pad: mensen helpen meer VolZijn in plaats van moeten VolDoen, minder streven en meer leren leven! Onze menselijkheid weer terugbrengen in zijn kracht en kern, ons ZIJN.

Dit is mijn laatste column voor Zutphen Bruist, het was me een waar genoeg de afgelopen drie jaar en wie weet tot ziens/horens! Geïnteresseerd? Je bent altijd welkom voor een kennismakingsgesprek.

Lise Robberegt werkt sinds 2015 als therapeut en heeft in haar vak een eigen zienswijze ontwikkeld. Met logopedie als basis richt ze zich op de rol van stem- en ademcoach en behandelt vanuit haar praktijk GewoonLise mensen van alle leeftijden die last hebben van stem-, spraak, adem- en/of keelklachten. Ze kijkt daarbij verder dan alleen de technische aspecten van het stemgebruik.

Rozengracht 22, Zutphen | 06-15000880 gewoonlise@outlook.com | www.gewoonlise.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).