column

Mindfulness in het dagelijks leven

Mindfulness in het dagelijks leven

01-05-2023

Wil je meer weten over mindfulness? Bel of mail me gerust.

Bewust ademen

Bewust ademen is één van de beste oefeningen om tot jezelf te komen. Volg een paar keer per dag het komen en gaan van je adem. Bewust ademen helpt je om te weten waar je mee bezig bent.

De tijd nemen

Begin de dag op tijd, zodat je niet hoeft te haasten. Als je de tijd neemt, wordt je concentratie beter. Pauzeer regelmatig. Door rustig en doelgericht te werken, doe je op een dag méér dan wanneer je gehaast bent en steeds maar door gaat.

Eén ding tegelijk doen

Eén ding tegelijk doen betekent: … ik zit en dus zit ik… ik loop en dus loop ik…. ik praat en dus praat ik. Als je teveel tegelijk wil doen, verlies je je concentratie. Neem liever de tijd om de dingen één voor één te doen, met volle aandacht.

Je zintuigen gebruiken

Voelen, proeven, ruiken, horen, zien: bewust je zintuigen gebruiken geeft verrassende ervaringen. Als je bewust je thee proeft of de kleuren van de natuur ziet, leef je intenser. Geluk zit in kleine dingen.

Als je er maar aandacht voor hebt...

In 2017 ben ik gestart met de MindfulnessPraktijk Zutphen. Sinds 2009 geef ik mindfulnesstrainingen, zowel in groepsverband als individueel.

Mijn werkervaring ligt in de Jeugdhulpverlening en in de GGZ en heeft altijd in het teken gestaan van werken met gezinnen en families. De combinatie van relaties en mindfulness vind je ook terug in mijn praktijk. Op beide gebieden ben ik gekwalificeerd en ervaren. Ik ben oprecht geïnteresseerd, enthousiast, betrokken en ook nuchter en praktisch.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

Mindfulnesspraktijk Zutphen Rozengracht 24, Zutphen | 06-19354689 www.mindfulnesspraktijk-zutphen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).