column

Mentale gezondheid

Mentale gezondheid

01-09-2023

Mentale gezondheid, we horen er steeds vaker over. Als je mentaal gezond bent, functioneer je beter, denk je positief, heb je weinig last van stress en kun je tegenslagen beter aan.

Bij de mindfulnesspraktijk Zutphen kun je terecht voor mindfulnesstraining en relatiecoaching.

Stress ontstaat als je te veel prikkels en te weinig rust ervaart in je leven. In ons dagelijks leven ‘moeten’ we veel en hebben volle agenda’s. We zitten veel, al dan niet achter een scherm. Veel mensen kennen het gevoel: “ik sta altijd aan”.

Hoe kun je je mentale conditie verbeteren? Er bestaat een schijf van vijf voor de mentale gezondheid. Onderstaande indeling is van psychiater Esther van Fenema. Zij pleit ook voor meer openheid over psychische klachten.

Beweeg voldoende. Hoe meer je beweegt, hoe blijer je brein.

Plan voldoende rust. Zorg voor momenten dat je even niets hoeft. Je brein komt tot rust.

Praat over je problemen. Zorg dat je iemand vindt om mee te praten als het niet goed met je gaat.

Investeer in sociale contacten. Zoek contact met mensen bij wie je je prettig voelt.

Wees matig met telefoongebruik. Maak afspraken met jezelf over het gebruik van je telefoon en houd de controle.

Mijn naam is Martha Pastink. In 2017 ben ik gestart met de MindfulnessPraktijk Zutphen. Mijn werkervaring ligt in de Jeugdhulpverlening en in de GGZ en heeft altijd in het teken gestaan van werken met gezinnen en families. Daarnaast ben ik in 2009 gestart met het geven van mindfulness. De combinatie van relaties en mindfulness vind je ook terug in mijn praktijk. Op beide gebieden ben ik gekwalificeerd en ervaren. Ik ben oprecht geïnteresseerd, enthousiast, betrokken en ook nuchter en praktisch. Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

06-19354689 info@mindfulnesspraktijk-zutphen.nl www.mindfulnesspraktijk-zutphen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).