bruisende zaken

Huistijger weer naar buiten

Huistijger weer naar buiten

01-06-2020

Het voorjaar staat weer voor de deur en dat betekent dat onze huistijgers ook weer meer naar buiten willen. Vooral katers staan erom bekend dat ze op een dag enorme afstanden kunnen afleggen tot wel 10 kilometer.

Niet alleen komen ze dan in aanraking met krolse poezen, wat onverwachts kan leiden tot een nestje kittens, maar ook met andere katers wat kan leiden tot bijtwonden en lelijke abcessen. Ongecastreerde katers willen namelijk graag hun territorium verdedigen en gaan daarom een gevecht niet snel uit de weg. Na een castratie zijn ze aanzienlijk rustiger en minder fanatiek in het opzoeken van soortgenoten.

Ook poezen hebben naast het voorkomen van een ongewenst nestje voordelen bij een castratie (ook wel steriliseren genoemd in de volksmond). Zo hebben ze geen last meer van een krolsheid en is er geen kans meer op een baarmoederontsteking.

De komende maanden april en mei bieden wij een actietarief aan voor het castreren van zowel katers als poezen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, wij helpen u graag!

Koningsoordlaan 2, Berkel-Enschot | 013-5400215 | dzt@anicura.nl | www.anicura.nl/dierenziekenhuistilburg

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).