bruisende zaken

Wat is een depressie?

Wat is een depressie?

01-08-2022

Je onderdrukt (depress) je gevoelens waardoor deze worden opgeslagen in het lichaam in plaats van dat ze er uit gaan.

Wat doen wij? ReAttach is een jonge, bewezen methodiek waarmee gegarandeerd resultaat geboekt wordt. En dat al binnen maximaal 5 sessies. Voor de sessies hoef je niet, maar mag je wel praten. Daarom is deze behandelvorm heel geschikt als je moeite hebt met het verwoorden wat er precies aan de hand is of wat je dwars zit.

Depressie binnen de GGZ

Er wordt binnen de psychiatrie gesproken over een depressie wanneer vijf van de volgende klachten ten minste twee weken aanwezig zijn: Depressieve stemming (of geprikkeldheid bij kinderen en jongeren) gedurende vrijwel de gehele dag, bijna elke dag. Duidelijke vermindering van interesse voor of plezier aan (bijna) alle activiteiten, gedurende vrijwel de gehele dag, bijna elke dag. Onopzettelijk, duidelijk gewichtsverlies of onopzettelijke gewichtstoename, of een af- of toename van de eetlust. Bij kinderen kan er sprake zijn van het uitblijven van de verwachte gewichtstoename. Slaapklachten: niet (voldoende) kunnen slapen, te veel moeten slapen, bijna elke dag. Psychomotorische gejaagdheid of geremdheid, bijna elke dag. Vermoeidheid of verlies van energie, bijna elke dag. Gevoelens van waardeloosheid, of ernstige c.q. inadequate schuldgevoelens. Vermindering van het vermogen om te denken, zich te concentreren, of besluiteloosheid. Gevoelens van wanhoop, zelfmoordgedachten, fantasieën over zelfmoord zonder specifieke plannen, een zelfmoordpoging of een specifiek plan voor zelfmoord. Niet alleen de vrees dood te gaan.

Een andere kijk op depressie

Depressie is geen ziekte maar een staat waarin je verkeerd. Je BENT niet depressief maar neemt onaangename gevoelens waar. Doordat je er telkens aan blijft denken en er veel mee bezig bent worden deze gevoelens alleen maar versterkt. En wat nou als deze gevoelens aangeven dat je jezelf niet meer bent. Een depressie is een signaal dat je te lang en te ver van jezelf verwijderd bent geraakt. Er gebeurtenissen in je leven niet verwerkt zijn en waar je last van hebt. Vaak weet je wel welke gebeurtenissen hiertoe geleid hebben maar weet je nog niet hoe je het anders kunt doen. Of je hebt geen idee waar het door komt en dat maakt het oplossen ervan niet makkelijk. Het herkennen en erkennen van de oorzaak van deze gevoelens draagt bij aan de oplossing.

Onze ReAttach therapeuten helpen je inzichtelijk te krijgen wat bij je de oorzaak van de onaangename gevoelens veroorzaakt. Door de oorzaak in de sessies aan te pakken verdwijnen deze gevoelens en ga je je weer goed voelen. Hierdoor kom je weer in balans en ben je weer in staat van je leven te genieten.

Wat helpt is dingen anders te gaan doen dan je gewend bent. Het is belangrijk dat je gaat achterhalen wat belangrijk voor je is. Je leven anders inrichten dan dat je nu doet. Wat vond je als kind of jong volwassene leuk, waar haalde je energie uit? Focus je op de dingen die wél goed gaan, op wat je wél hebt. Kortom, expressie! Leef je uit! ReAttach kan je helpen!

Voor wie? ReAttach helpt je uit een negatieve spiraal te komen met als resultaat dat je weer gaat staan voor wat jij belangrijk vindt. Je gaat minder problemen ervaren in je dagelijks functioneren en de rust keert terug. Doordat je anders gaat kijken naar het verleden, krijg je aandacht voor het heden. Dit creëert ruimte voor groei en perspectief.

Kapitein Hatterasstraat 18, Tilburg info@reattachtherapeuten.nl www.reattachtherapeuten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10943 - Restaurant Palace Tilburg