bruisende zaken

De vakantieperiode komt er weer aan!

De vakantieperiode komt er weer aan!

01-08-2022

Gaat uw huisdier vakantie vieren in het pension? Check dan of de jaarlijkse vaccinatie nog up-to-date is! In de meeste pensions is het ook verplicht te vaccineren tegen besmettelijke hondenhoest (kennelhoest). Ook is het verstandig uw huisdier te ontwormen en ontvlooien, met veel dieren bij elkaar is de besmetting namelijk groter.

Neemt u uw huisdier mee naar het buitenland? Zorg dan dat uw huisdier gevaccineerd is tegen rabiës, dit is verplicht en hier wordt ook op gecontroleerd. De rabiësvaccinatie moet minimaal drie weken voor vertrek zijn gegeven. Gaat u naar een land in Zuid-Europa op vakantie, dan is het verstandig om naast de vlooien en teken ook te behandelen tegen de zandvliegjes! Als u naar Zuid-Europa reist is het ook verstandig om voor vertrek en bij thuiskomst te ontwormen om afscheid te nemen van de hartworm. Van deze ziektes merk je in het begin weinig maar ze kunnen lange behandeltrajecten als gevolg hebben. Voorkomen is dan beter dan genezen! Regels in andere landen Voordat u naar het land van bestemming reist, zoek dan ook even uit welke regels met betrekking tot dieren gelden. Zo is het in sommige landen verplicht om een muilkorf bij je te hebben. Mocht u vragen hebben over de regels in bepaalde landen of over vakantietips, neem gerust contact met ons op! Geniet van de vakantie!

Om deze redenen kiest u voor AniCura Dierenziekenhuis Tilburg Het belang van uw huisdier staat bij ons altijd voorop, want wij luisteren echt naar de mensen die in onze kliniek komen, aldus onze klanten. Met dat vertrouwen gaan we dan ook heel zorgvuldig om.

Bij ons werken onder andere een tandheelkundig dierenarts, meerdere dierenartsen met expertise op het gebied van orthopedie en chirurgie en echografie. Zo krijgt ieder dier elke zorg die het nodig heeft.

Koningsoordlaan 2, Berkel-Enschot 013-5400215 | dzt@anicura.nl www.anicura.nl/dierenziekenhuistilburg

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).