column

Causaal verband:  welles/nietes

Causaal verband: welles/nietes

01-02-2019

A wordt van achteren aangereden door B. A heeft last van nekklachten en hoofdpijn, maar verwacht dat dit vanzelf overgaat. Na 6 weken heeft A nog steeds klachten en besluit toch maar naar de huisarts te gaan. De verzekeraar van B weigert letselschade te vergoeden, omdat “het causaal verband ontbreekt”.

Gratis en snel! Letselschadecheck Mail of bel

Wat is een causaal verband?

Een causaal verband is het verband tussen de oorzaak (het auto-ongeluk) en het gevolg (de schade). In dit geval gaat het om de vraag of het auto-ongeval de nek- en hoofdpijnklachten heeft veroorzaakt. Het causaal verband ontbreekt als A de klachten ook zonder ongeval zou hebben gekregen.

De verzekeraar heeft ongelijk!

Verzekeraars beroepen zich in whiplashzaken vaak op het ontbreken van het causaal verband. Zij bedoelen dan vaak het medisch causale verband, terwijl in whiplash-zaken het juridisch causale verband bepalend is. In genoemd voorbeeld lukte het mij de verzekeraar ervan te overtuigen dat er wél een juridisch causaal verband aanwezig was, wat leidde tot een erg hoge schadevergoeding.

Weigert de verzekeraar u een schadevergoeding? Of weet u niet waar u recht op heeft? Wees verstandig en vraag mij de juridische haalbaarheid van uw letselschadezaak (gratis) te checken!*

Carmen van Dam is een ervaren en gedreven LSA Letselschadeadvocaat die weet wat ze wil. LSA-advocaten zijn dé topexperts in het verhalen van letselschade. Carmen staat slachtoffers bij in alle mogelijke letselschadezaken, zoals verkeers- en arbeidsongevallen, medische fouten, ongevallen met kinderen of dieren en ongevallen door gebrekkige producten of wegen.

* Eerste adviesgesprek is gratis

06-11104009 | info@cvdletselschade.nl | www.cvdletselschade.nl/bruist

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11029 - Sylfeet-pedicure