column

Februari bestaat niet

Februari bestaat niet

01-02-2019

De nagelsalon is dicht. Het is februari en ik werk niet. In januari heb ik trouwens ook niet gewerkt. Vindt u dat gek? Dat is het niet hoor; de Romeinen zijn het met me eens. Zij vonden de maanden januari en februari zelfs niet interessant genoeg om in hun kalender op te nemen. De maanden bestonden simpelweg niet.

In de tijden van de Romeinen waren januari en februari niet interessant. Het waren de wintermaanden en daarom onbelangrijk voor de landbouw. De Romeinse kalender telde tien maanden; maart tot en met december. In januari en februari was er geen werk op het land, werd er niet gezaaid of geoogst en was het tijd om te rusten. In de zevende eeuw vóór Christus kwamen jammer genoeg januari en februari op de kalender erbij om de jaartelling gelijk de laten lopen aan het verloop van de seizoenen.

Ik ben van mening dat deze betrekkelijk nieuwe jaartelling niets goeds heeft gebracht. Ik geniet juist van deze twee maanden rust. Ook wel flauw natuurlijk, want dat is niet zomaar; ik ben met zwangerschapsverlof. Dus het is voor zo lang als het duurt.

Volgend jaar zal ik net als iedereen in de maand februari weer een hardwerkende burger van Tilburg zijn.

Nagelstudio Elegant Tilburg Outshoornstraat 14, Tilburg 06-18292778 | info@eleganttilburg.nl www.eleganttilburg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10981 - Alma Forsa