Column

Een situatie  uit de praktijk

Een situatie uit de praktijk

01-03-2019

Ik word gebeld, vader is overleden en de zoon heeft de laatste acht jaar geen contact meer gehad met hem. Is hij erfgenaam en wat moet hij doen?

Zijn zus is bezig met de verdeling en opruimen van de boedel, het contact verloopt op zijn zachtst gezegd moeizaam en er is wantrouwen.

Na een eerste gesprek met de zoon besluit ik om contact te zoeken met de zus. Ze staat open voor een gesprek met haar broer. Tijdens dit gesprek worden over en weer zaken uitgesproken en onbegrip verandert in begrip. Ik krijg een toezegging dat alle stukken aangeleverd worden, zodat de hoogte van de nalatenschap bepaald kan worden.

Na het opvragen van de stukken komt er een paar dagen later een telefoontje van de zus. Ze heeft nog eens goed nagedacht en het is haar duidelijk dat ze elkaar nodig hebben om de nalatenschap goed af te handelen. Het vervolg is dat ze samen om de tafel gaan zitten en alles in openheid wordt overlegd. Herstel van het contact is gestart en de afhandeling kan beginnen! Herkent u deze situatie? Ik kan helpen om contact weer mogelijk te maken zodat de nalatenschap goed afgehandeld kan worden.

Mijn naam is José Appels, geboren en getogen in Tilburg, erkend NalatenschapsMakelaar & Mediator in de regio Tilburg.

Mijn oorspronkelijke werkervaringen heb ik opgedaan als adviseur en leidinggevende in veranderende organisaties in de financiële dienstverlening. Daarna heb ik gewerkt als operationeel directeur bij een thuiszorgorganisatie. Het werken met mensen is voor mij het mooiste wat er is! Iets voor mensen kunnen betekenen, verder helpen, met name tijdens periodes in hun leven die veranderingen of verlies met zich meebrengen. Met alle emoties die daarbij horen. Dit breng ik samen in mijn werkzaamheden als nalatenschapsmakelaar en mediator.

Goed kunnen luisteren, mensgerichtheid, organiseren en op zijn tijd een praktische insteek zijn een aantal kernkwaliteiten die bij mij passen. Ik wil weten wie de mens is die tegenover mij zit en hoe ik hem of haar het beste kan helpen. U kunt rekenen op mijn oprechte belangstelling.

06-11168152 | nalatenschapsmakelaar@joseappels.nl www.joseappels.nl | www.nalatenschapsmakelaar.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


07740 Kunsthandel Lijstenmakerij van Erp