bruisende zaken

Een tweede huis

Een tweede huis

01-04-2019

Na haar HBO opleiding Pedagogiek werkte Ellen Kalwij-van Horsen o.a. als woonbegeleider gehandicaptenzorg en begeleidingsmedewerker psychiatrie. Toen ze als pedagogisch medewerker aan de slag ging bij een kinderdagverblijf kreeg ze al snel de kans om voor zichzelf te beginnen. En dat deed ze, met succes. De kleine boom biedt inmiddels alweer ruim 5 jaar opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar.

Huiselijke sfeer

De kleinschaligheid is een grote kracht van De kleine boom. “We hebben één verticale groep van maximaal 12 kinderen per dag”, vertelt Ellen. “Op die manier kunnen we hen de aandacht geven die ze verdienen en kunnen we ook de gezellige, huiselijke sfeer creëren die wij zo belangrijk vinden. We zijn er van overtuigd dat kinderen zich het beste ontwikkelen als ze zich veilig en vertrouwd voelen.”

Jong en oud in verbinding

De kleine boom is gevestigd in het buurtcentrum. “Naast de groepsruimte waar de kinderen eten en spelen beschikken we hier over een aparte slaapkamer en verschoonruimte. Verder kunnen ze hier lekker buiten spelen. In het voorjaar plaatsen we een ‘social fence’, een speciaal hek dat de kinderen in staat stelt om in contact te komen met de bewoners van het naastgelegen verzorgingshuis. Voor zowel jong als oud biedt dit een enorme meerwaarde."

Vaste dagindeling

“Om kinderen duidelijkheid en structuur te geven, werken we met een vaste dagindeling. Daarbij proberen we zo veel mogelijk ook de slaap- en eetritmes van thuis aan te houden. Onze professionele pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen terwijl ze de wereld ontdekken. Ze observeren hen zodat ze precies weten op welk gebied ze extra aandacht nodig hebben of juist voorlopen en dus meer uitgedaagd moeten worden.”

Communicatie met de ouders

Een goede communicatie met de ouders is essentieel. “Naast de dagelijkse contacten tijdens het halen en brengen zijn er verschillende momenten in het jaar waarop we elkaar spreken. Juist door dat persoonlijke contact laten ouders hun kind hier met een gerust hart achter!”

Kleinschalig én professioneel

Boomstraat 81, Tilburg | 06-27516568 | info@kdvdekleineboom.nl | www.kdvdekleineboom.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).